Hyfs

Publicerat: 2017-06-01 i Uncategorized

Jag blir ständigt förvånad över folks dåliga hyfs i olika sammanhang men nu blir det ett inlägg kopplat till kommunala färdmedel när det är trångt.

Igår morse går vi på tunnelbanan mot Ropsten. Det är knökat och mitt ”gäng” kommer precis på, jag och en annan sist in. Då kommer en kvinna med skolbarn och trycker in mig (och de framför) tills hon kommer in medan hon skriker att folk ska gå in i gångarna (som faktiskt var fulla) och vilken dålig stil det är att folk inte går in i gångarna. Tunnelbanan går var femte minut, varför kunde de inte bara ta nästa? 

Idag när jag tar pendeln hem står folk vid ingången till i princip tomma gångar och blir pressade av alla som vill klämma sig på. Varför för inte bara ta ett par steg in?

När tåget stannar på nästa station är jag närmast dörrarna. Jag trycker direkt på dörrknappen fast jag inte ska av själv för att göra mig redo att gå av och släppa ut de andra. Jag står precis på mitten av dörrarna och innan dörtarna ens är så pass öppna att mitt huvud skulle kunna klämmas ut börjar folk bakom att pressa mig mot dörren. Varför kan de inte bara vänta någon sekund till och ge mig en chans att gå av för egen kraft?

Det går naturligtvis att hitta på ursäkter, för det går det att göra för allt, men jag tror det oftast inte finns några riktigt godtagbara. Kommer nån dö eller förlora sitt hem osv om du inte kommer med tåget? Jag förstår att folk kan ha ex jobb som är lite mer tidskänsliga men en katastrof lär knappast hända om du någon enstaka gång blir sen för att du inte tacklar dig på tåget. Händer det nästan varje dag? Då kanske du ska vara ute i bättre tid?

Jag tänker att det här har mycket att göra med vem en vill vara som människa. Är jag nån som fokuserar på vad livet kan ge mig eller vad vi kan ge varandra?

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s