The Color Run

Publicerat: 2016-05-23 i Uncategorized

För tredje året i rad tar jag och kompisen med oss våra förstfödda och beger oss till Tantolunden för att springa The Color Run. 

The Color Run är inget vanligt lopp, det är ingen tidtagning utan syftet är att vi ska ut och röra på oss och ha kul ihop. Alla som har roligt vinner! Direkt på startsidan står det att en inte ens behöver springa. Och arrangörerna har lyckats, loppet växer och det är en stor andel människor som en inte är van att se på traditionella lopp, familjer med barn och många ganska grovt överviktiga som tillsammans går och springer lite här och där.

Som en löpälskare kliar det i fötterna när vi vid många tillfällen går för det är enklare än att försöka springa när de flesta runt omkring går och det är trångt. Men jag är inte där för att slå något pers så jag inte bara överlever utan har roligt där vi går/joggar, dränks in i färg och pratar om stort och smått i livet.

Så ser jag det. Och igen. Och igen. Det som inte förstör loppet, iaf inte för mig, men som gör mig förbannad. Snorungar i storans ålder som puttar sig fram när det är trångt och som på ryggen på lopptröjan skrivit hånet ”Öka tjockis!”.

Jag blir så jävla förbannad. Jag vill fånga in ungarna, avkräva dem information om vart deras föräldrar är och fråga vart i helvete ungarna fått sin människosyn ifrån. Men jag gör inget. Jag tänker på tidigare konfrontationer där jag möts av helt oförstående blickar som inte alls förstår vad jag pratar om eller de som bara skrattar rått och tycker att det är självklart att kränka andra, vill de inte bli kränkta får de liksom sluta att bete sig på ett sätt så att någon kan hitta ett ”fel” på dem. Vad är poängen att försöka prata med såna? Dessutom vill jag inte förstöra loppet för ungarna.

Så här i efterhand tänker jag att det faktiskt finns en chans att nån lyssnar ändå. Och att det är bra för ungarna att se att nån säger ifrån. Kanske skulle jag ändå ha gjort nåt.

Nåja. Mer rörelseglädje åt folket!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s