Bakeriet

Publicerat: 2014-02-26 i Uncategorized

20140226-103440.jpg

Minskade på saltet och halverade mängden sirap den här gången och märker ingen skillnad på brödet. Faktiskt tycker jag att det är godare men jag tror mer att det beror på att jag har värsta grovt-bröd-suget nu. Undrar hur mycket man kan minska ner sirapen? Ta bort den helt? Jag vill ju inte ha ett sött bröd och det är inte ett bröd som ska jäsa sig fluffigt… Vi får se vad jag gör nästa gång, just nu är jag mest inne på att baka nåt havrebröd – de ni, det har jag aldrig gjort förr!

Annonser
kommentarer
  1. trillingnöten skriver:

    Spännande att du bakar så mycket nu! Blir inspirerad…kanske räcker med en msk sirap`? Bara för att få igång lite jäsning

    • Ja, nåt sånt tänkte jag. Men så hörde jag nånstans också att jäst behöver socker eller salt. Måste kolla upp det. En matsked sirap är ju inget men i originalreceptet är det över en deciliter per limpa! Känns onödigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s